Call of the Mall

21-09-2013 14:00

In Utrecht, op Hoog Catharijne, viel afgelopen zomer heel wat te beleven. Van 22 juni tot en met 20 september werd daar nemelijk de kunstmanifestatie Call of the Mall gehouden.

In het hele gebied werden kunstwerken getoond; op daken, in gangen, kelders, overal viel iets te zien of te beleven.

Op 21 september werd er een grote performance in de Mall georganiseerd waar vele mensen aan meededen. Muzikanten, zangers, zangeressen, acteurs, skaters, bootcampers en een lachgroep (waar ik zelf in mee liep) liepen van 12:00 tot 14:00 uur kris kras door de mall en zorgden daar voor onverwacht spektakel. Zo kon je iemand ontmoeten die niet van de roltrap af durfde, een echtpaar tegenkomen dat het maar niet met elkaar eens leek te zijn, of een meisje met een wereldstem die met een gettoblaster op haar schouder onverstoorbaar zingend door de mall liep.  Muziekgroepen, zanggroepen, en dan natuurlijk die groep mensen die blijkbaar nogal wat plezier om niets leken te hebben.

Het duurde even voordat reizigers of winkelend publiek in de gaten hadden dat er iets aan de hands was, de mall is groot, maar ik kan je zeggen dat het om 14:00 uur een bruisende bedoeling was.

Bij iedere deelnemende groep liep er iemand mee met een camera op het hoofd om zo de reacties van de mensen om ons heen vast te leggen.

Ik ben heel benieuwd hoe het filmpje is geworden die wij, de lachgroep hebben gemaakt. Als je zomaar lacht, wijst, verwondert, complimentjes uitdeelt of danst dan zijn de reacties behoorlijk uiteenlopend kan ik je zeggen. Veel mensen kunnen er zich na de eerste schok wel aan overgeven en mee lachen, maar een enkeling heeft het er toch wel behoorlijk moeilijk mee. Tegen die mensen zou ik willen zeggen, kom, neem jezelf niet zo serieus. En die ene meneer die heel sjagerijnig keek en zei "doe eens normaal" die wil ik heel graag uitnodigen om eens mee te doen met een lachsessie bij een van de lachgroepen in Nederland. Het is hoog tijd om uw norm bij te stellen :-)